karta

Darowizna miesięczna zwana dalej Subskrypcją jest automatycznie przedłużana na koniec każdego okresu subskrypcji tj. co 30 dni. Oznacza to automatyczne obciążanie karty wybraną przez Ciebie kwotą darowizny, co miesiąc. W przypadku braku środków na karcie zadeklarowana kwota nie zostanie pobrana. W kolejnych miesiącach nie zostanie ona w żaden sposób powiększona.

UWAGA: Aby móc dokonywać tego typu płatności upewnij się że twoja karta [kredytowa/debetowa] nie posiada kwotowych limitów domyślnie ustawionych na 0 PLN.

Płatności cykliczne kartą debetową/kredytową Fundacji Jeremiasz obsługuje

Płatność kartą

Wiemy, że bezpieczeństwo Twoich danych podczas płatności internetowych jest dla Ciebie kluczowe. Szanujemy to i gwarantujemy pełną poufność. Dlatego proces transakcji online comiesięcznych lub jednorazowych realizowanych przy pomocy kart płatniczych odbywa się za pomocą bezpiecznego i łatwego w obsłudze systemu płatności internetowych PayPal.

Subskrypcja zostanie przedłużona automatycznie na koniec każdego okresu subskrypcji. Oznacza to automatyczne pobieranie z konta wskazanej kwoty darowizny. W przypadku braku środków na koncie lub zbyt niskiego limitu autoryzacyjnego zdeklarowana kwota nie zostanie pobrana.

Limity autoryzacyjne

Ze względów bezpieczeństwa wiele banków, w momencie wydania karty (debetowej/kredytowej), ustala kwotowe limity autoryzacyjne dla tzw. płatności korespondencyjnych (w przypadku serwisu fundacjajeremiasz.pl oznacza to automatyczne obciążanie karty wybraną przez Ciebie kwota darowizny, co miesiąc)

Jeśli Twoja karta posiada limit autoryzacyjny ustawiony na 0zł wówczas Twoja płatność zostanie odrzucona przez system płatności i tym samym Twoja darowizna nie wpłynie na konto WWF Polska.

Aby  móc dokonywać tego typu płatności, należy zmienić limity autoryzacyjne dla transakcji internetowych. Możesz to zrobić w Twoim internetowym serwisie transakcyjnym, korzystając z pomocy pracowników w oddziale Twojego Banku  lub dzwoniąc na infolinię Twojego Banku.

Jakimi kartami mogę dokonać płatności?

System Adyen obsługuje karty płatnicze największych operatów na świecie ­– Visa, MasterCard i American Express.
Płatności można dokonać także zwykłymi kartami debetowymi, wydanymi do konta osobistego w większości banków. Jeśli transakcja się nie powiedzie, prosimy o kontakt z Państwa bankiem w celu sprawdzenia możliwości uruchomienia płatności w systemie Ayden.

Co się stanie, jeśli karta straci ważność?

Obciążanie karty ustanie i darowizny nie będą już dłużej pobierane. , a opłata nie powinna zostać naliczona. W razie wznowienia karty zachęcamy do odwiedzenia strony ponownie i ustanowienie regularnej darowizny na nowej karcie.

Czy darowizny online za pomocą kart płatniczych są bezpieczne?

Zdecydowanie tak. Wszelkie informacje przesyłane między Twoim komputerem a serwerem są szyfrowane.

Jak zrezygnować z przekazywania darowizny?

Aby anulować subskrypcję lub płatności automatyczne u handlowca, należy:

1. Przejść do strony Ustawienia płatności.
  2. Kliknąć Zarządzaj wstępnie zatwierdzonymi płatnościami w obszarze Wstępnie zatwierdzone płatności.
  3. Wybrać płatność, którą chcemy anulować, a następnie kliknąć Anuluj.

Subskrypcję można anulować do dnia poprzedzającego dzień realizacji kolejnej zaplanowanej płatności, aby nie ponosić kolejnej opłaty.